top of page
Oktoberfest Essen (zaterdag)
Oktoberfest Essen (zaterdag)

za 15 okt

|

Heuvelhal Essen

Oktoberfest Essen (zaterdag)

Een avond vol blaasmuziek met als voorprogramma de Essener Muzikanten uit Essen. Als hoofdact van deze avond hebben wij voor u de wereldwijd bekende Blaskapelle Gloria naar Essen gehaald!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

15 okt 2022 18:00

Heuvelhal Essen, Kapelstraat 7, 2910 Essen, België

Over het evenement

De zaterdag van het Essener Oktoberfest begint met een optreden van Blaskapelle Montana uit Duitsland. Deze mooie blaaskapel uit het zuiden van Duitsland brengt als geen ander het Egerländer repertoire van Ernst Mosch ten gehore. Met een 20-tal ervaren muzikanten uit "die heimat" is Blaskapelle Montana de perfecte opener voor deze zaterdag editie van het Oktoberfest in Essen. 

Als tweede treedt voor u op, de organiserende baaskapel De Essener Muzikanten. Zij zijn gespecialiseerd in het spelen van Böhmische en Moravische blaasmuziek. Zij brengen een diversiteit aan polka’s, walsen/sousedska’s, verbunk, virtuose solowerken, eigen composities, maar ook eigen arrangementen van Belgische of Nederlandse volksliederen. De blaaskapel bestaat uit een 16-tal ervaren muzikanten uit een grote regio rond Essen (B) met allen een grote voorliefde voor deze volksmuziek. En dat is te horen! De Essener Muzikanten staan onder muzikale leiding van Alex Rommers

Als hoofdprogramma hebben we deze avond de overbekende Moravische Blaskapelle Gloria voor u naar Essen gehaald. Blaskapelle Gloria werd in 1994 opgericht in Kyjov (Tsjechië, Zuid-Moravië) als onderdeel van de gelijknamige muziekuitgeverij. De dirigent en eigenaar van de uitgeverij is de trompettist en componist Zdeněk Gurský. De band bestaat uit 13 professionele muzikanten en 2-4 zangers.

De musici, opgeleid op het hoogste niveau, leggen zich toe op zowel traditionele volksmuziek als moderne en klassieke muziek. Uit de gelederen van de band komen belangrijke componisten en arrangeurs als dirigent Zdenek Gurský, trompettist Pavel Skopal, tenorhoornist Jiri Kadlec, baritonist Stanislav Orechovský en tubaspeler Pavel Bureš. Dit resulteerde in een bijna onuitputtelijk repertoire van polka's, walsen, solostukken en ook moderne titels. Alles waar het hart van een muzikant sneller van gaat kloppen.

De band geniet een grote aanhang en is erg populair, zowel thuis als in westerse landen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, België, Frankrijk en Italië. Gloria staat ook bekend om haar herhaalde televisie- en radio-optredens in Tsjechië, Duitsland en Oostenrijk. De uitstekende vocale solisten zingen zowel in hun moedertaal als in het Duits, Engels of Italiaans. In binnen- en buitenland modereert Sylvie Formánková de voorstellingen, in het Duits. 

Sinds de oprichting heeft Gloria meer dan 35 audio-cd's en 4 video-dvd's uitgebracht. 

Voor eventuele vragen en/of opmerkingen kan u ons telefonisch bereiken op +32 488 467 977

Kaartjes aan de kassa zijn ook verkrijgbaar op de avond zelf aan €20,-/ticket

Tickets

  • Zaterdag 15 oktober 2022

    Inkom ticket voorverkoop voor zaterdagavond 15 oktober 2022 voor het Oktoberfest in Essen (inkomprijs aan de kassa is €20,-)

    € 16,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page